Möjligheterna är oändliga!

januari 8th, 2012 | by | okategoriserade

Jan
08

Så inleder jag nu bloggen med ett inlägg och då känns det som en bra start med detta filmklipp:

Det här är en välkomponerad video som är upplagd 2008 som får mig att fundera kring nu och sen. Just nu skeppas det ut datorer, läsplattor och smartboards i många av landets kommuner och en del har redan haft det så i några år. Några grundfrågor kvarstår dock:

  • Vad vill vi att våra elever ska lära sig?
  • Hur ger vi eleverna bästa möjliga förutsättningar att lära sig det vi vill att de ska lära sig?

Den andra frågan påverkas så klart väldigt mycket av att många skolor blir 1-till-1-skolor där alla elever har varsin dator, skolor och förskolor skaffar läsplattor och i många klassrum finns en lärare med en dator och en projektor som gör att hela världen finns blott några klick bort.

Möjligheterna är oändliga, ännu mer oändliga än de har varit tidigare, och antagligen kommer de bara bli mer och mer oändliga!

Authored by

Daniel en musiklärare med intresse för datorer och internet.

Kommentera